KADININ KADINA ŞİDDETİ ! /Zübeyde Meryem Şakar

       Her kadının fıtratında az veya çok beğenilmeye, kendini beğendirmeye, süslenmeye meyli vardır.
Erkeğin fıtratında ise beğenme daha baskındır. İslam tesettürsüzlüğü ,  açık saçıklığı şiddetle men eder.
    Tesettür 4 aşamada farz kılınmıştır. Bundan maksat hür kadını koruma altına alma, ona değer vermedir.
   Tesettürden kasıt ise dikkat çekmemek haram nazarlari şehvetle kendine celp etmemektir. Dışarıdaki her süslü makyajlı kadın, tesettürü hakkıyla yerine getiren hanimlarin hakkını gasp eder ve bu onlara uygulanan manevi bir şiddet olur.
    Erkeklerin eşlerini aldatmalarınin altında yatan en büyük sebeplerden biri de (karaktersizliklerinin yanı sıra) tesettürsüzlüktür. Erkek dışarıda son derece bakımlı ve süslü hanımları gördükçe evdeki hanımını beğenmemeye başlar, gördüğü her bir kadın ile eşini kıyaslayabilir. Her birinde gördüğü güzel yönlerinin hepsinin eşinde toplanmasını arzu edebilir.

     Tesettürden kasıt “teberrucel cahiliyeyi” yok etmedir. Yani göze hoş görünen kapalı olsa bile alımlı ve dikkat çeken her kadın cahiliyedeki kadınlar gibidir.
     Allah cc bizden kafamızın kıllarını saklamanızı istemez bizden istediği sade, saf ,temiz, duru ve başkalarını da kıskançlığa sevk etmeyecek bir örtünmedir yoksa haşa Allah'ın kila tüye alerjisi yoktur.
    Kadının kadına şiddeti olarak değerlendirebileceğimiz makyaj yaparak, süslenerek , dikkatleri çekecek elbiseler giyinerek dışarı çıkma mütesettir  hanımların hakkını gasp etmedir. Ayrica bu durum yaşlanmış ve güzelliği gitmiş kadınları ve dikkatli yaşayan hanımları kıskandırır, eşler arasına nifak sokar . Neden benim eşim de böyle değil diye beyler yakınmaya başlarlar...
     Hanımlar evde eşlerine istediği kadar süslenebilir . Ama bunu dışarıdaki erkeklere yaparsa vebalini ödeyemeyecek kadar ağır bir sorumluluğun altına girerler.
Bu hususta erkeklere de sorumluluk düşmektedir ;  eşini, kızını, nişanlısını yabancı erkeklere süslü göstermemek erkeğin üzerine farzdır. Nefsi övünme yi sevse de bu Allahın cc gazabıni celb eder.

Zamanın bozulup başkalaştığı,  dini herkesin kendince algıladığı şu zamanda Allah bizi İslamı ve tesettüru hakkıyla temsil edenlerden eylesin.

ZÜBEYDE MERYEM ŞAKAR 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İSLAM’A GÖRE KAŞ ALMAK , ESTETİK AMELİYAT VE İŞLEMLER YAPTIRMAK, DÖVME YAPTIRMAK, YAPAY SAÇ VE PERUK TAKMAK, SAÇ EKTİRMEK, DİŞ TELİ TAKMAK VEYA DİŞ KAPLATMAK, LAZER EPİLASYON YAPTIRMAK, PROTEZ TIRNAK KULLANMAK, ÇATLAKLARI GİDERMEK

Ensest (Aile İçi Sapık) İlişkiler ! Zübeyde Meryem Şakar

HZ. YUSUF (as) EFENDİMİZ VE ZÜLEYHA EVLENDİ Mİ , ZÜLEYHA TEVBE ETTİ Mİ ?